Activiteiten 2018

Gedurende de Week van de Invasieve Exoten 2018 vinden door heel Nederland activiteiten plaats rond het thema invasieve exoten. Dit om de bewustwording rond dit thema te verhogen en om draagvlak voor de aanpak te vergroten. Die activiteiten kunnen zeer gevarieerd zijn: van het rooien van de Amerikaanse vogelkers tot een boottocht met Tweede Kamerleden, plaatselijke politici en geïnteresseerden op de Loosdrechtse plassen om de effectiviteit van diverse methodes van cabombabestrijding te tonen. Zo kon iedereen zelf actief een steentje bijdragen aan het verminderen van de introductie en verspreiding van invasieve exoten.

Benieuwd waar, wanneer en wat er tijdens de Week van de Invasieve Exoten 2018 plaatsvindt? Op onderstaande agenda zie je waar in Nederland en op welke dag(en) in juni de activiteiten plaatsvinden.

 

Datum

Activiteit

Veldexcursie ‘stenen keren’ bij laag water – om te zien en te inventariseren wat daar allemaal leeft aan zeedieren en zeewieren. Met extra aandacht voor de vele exoten die in de Noordzee te vinden zijn.
08.30 – 11.00 uur
Klik hier voor informatie

 
wasbeerhond

Wil je in 2018 een activiteit organiseren?

Via onderstaande aanmeldformulier kan je je activiteit aanmelden.