9de Week van de invasieve exoten
Vrijdag 14 tot en met zondag 23 juni 2024

Kom je helpen met het verwijderen van Japanse Duizendknoop in het Vondelpark? Elke woensdagochtend gaat een groep vrijwilligers deze exoot te lijf. Alle hulp is welkom!

Datum: Woensdag 21 juni 2023
Tijdstip: 10.00 – ± 12.30 uur
Locatie: Verzamelen bij de stadsdeelwerf Vondelpark (Vondelpark 6-C 1071 AA Amsterdam). Deze bevindt zich IN het Vondelpark naast parkingang Kattenlaan
Aanmelden uiterlijk 19 juni 2023 via: simone@groenebuurten.nl
Organisatie
: GroeneBuurten

Sinds twee jaar is een groepje betrokken GroeneBuurten-vrijwilligers op eigen initiatief gestart met het verwijderen van Japanse Duizendknoop in het Vondelpark. Eerst op de afgesloten Schapenweide waar de ooievaars broeden. Want als er niet meteen wordt ingegrepen dan verdringt deze ongewenste ‘exoot’ de inheemse beplanting. De plant is een echte woekeraar met hele sterke wortels.
Ondertussen verwijderen Eugene, Olga en Sandra (en soms sluiten anderen zich aan) ook op andere locaties in het park het duizendknoop. Een secure klus want als je een klein stukje wortel achterlaat dan groeit het gewoon weer door.
Helaas groeit de Japanse Duizendknoop nu zo hard dat eenmalig extra hulp gewenst is. Daarom is een werkochtend ingepland waar nieuwe vrijwilligers welkom zijn om te helpen zodat de vaste groep hierna de nieuwe scheuten weer makkelijk zelf kan bijhouden /verwijderen.

Meer informatie: Simone Sikking: e-mail: simone@groenebuurten.nl & GroeneBuurten.nl