24 juni 2016 – Boottocht met Tweede Kamerleden, plaatselijke politici en geïnteresseerden op Loosdrechtse plassen om de effectiviteit van diverse methodes van cabombabestrijding te tonen

burgerinitiatief cabomba wijdemeren - Week van de Invasieve Exoten

Vrijdag 24 juni 2016

13.30 – 16.00 uur

Verzamelen bij Oud Loosdrechtsedijk 78 Loosdrecht

Burgerinitiatief Cabombabestrijding Wijdemeren

Cabombabestrijding burgerinitiatief cabomba wijdemeren - Week van de Invasieve ExotenEen boottocht met Tweede Kamerleden, plaatselijke politici en geïnteresseerde op de Oostelijke Vuntusplas in Loosdrecht, een natuurgebied, dat wordt bedreigd door Cabomba caroliniana. Informatie-uitwisseling over effectieve en minder effectieve aanpak van de Cabomba carolinia. Monitoring, beleid, succesvolle en minder succesvolle aanpak. Op het gebied van Cabombabestrijding is de gemeente Wijdemeren al een paar jaar op weg. Maar beperkte financiën en structurele aanpak leveren nog niet de gewenste resultaten.

Naast drs Kees Blase van het Burgerinitiatief Cabombabestrijding (medisch fysicus, neurobioloog met bijvak hydrobiologie en directeur van het Landelijk centrum Stressmanagement) zullen ook plaatselijke (en wellicht Europese) politici aanwezig zijn om ervaringen en informatie uit te wisselen, o.a. de unaniem aangenomen motie in de gemeenteraad Wijdemeren.

Van harte welkom. Aanmelden, uiterlijk zondag 19 juni, bij Kees Blase info@hartfocus.nl
Oude Loosdrechtsedijk 78 1231 NC Loosdrecht tel. 035 – 582 29 60.

Geïnteresseerd over het Burgerinitiatief Cabombabestrijding? Op 29 november 2015 is bij Vroege Vogels een interview uitgezonden met het burgerinitiatief. Hier is dit interview te beluisteren.