24 juni 2017 – Natuurwerk Reuzenberenklauw bestrijden

 

Zaterdag 24 juni 2017

10.00 – 14.30 uur

We verzamelen voor het hek van het Doe-Tuincomplex Poelbroektuin, aan het fietspad naar Vijfhuizen.Het pad heet ook Vijfhuizen.

Natuurwerkgroep van het Poelbroekpark in Haarlem

Mensen die van bijzondere natuur houden moeten beslist naar het Poelbroekpark gaan. Het is één van de rijkste natuurgebieden in de stadsrand van Haarlem. Op plantengebied is het een topper. Het heeft gebiedseigen water (kwel) en een natuurlijk waterpeil. Er groeien drie soorten wilde orchideeën waaronder Bijenorchis en fraaie planten zoals Waterpunge, Rode ogentroost en Holpijp. Het verschijnen van deze planten is een fraaie beloning voor het vele werk dat vrijwilligers er in stoppen om het kwetsbare natuurgebied mooi te houden.

Op zaterdag 24 juni gaat de werkgroep de zich sterk in het natuurgebied uitbreidende invasieve exoot Reuzenberenklauw bestrijden door het te maaien met zeisen en vervolgens uit te spitten met steekschoppen. Bij dit werk dragen zij over hun lichaam bedekkende kleding, werklaarzen met stalen neuzen en een veiligheidsbril. Het is een gezellige groep mensen, die van buiten werken houdt.

Wanneer je mee wilt doen ben je verplicht je voor donderdag 15 juni aan te melden bij coördinator Niko Buiten via nikobuiten@online.nl. Geef dan je schoenmaat door zodat de werkgroep kan zorgen voor passende werklaarzen (en zorg zelf dat je kleding draagt die je huid bedekt). De werkgroep zorgt dat er koffie en koek is. Het is handig zelf ook drinken, eten en – indien nodig – warme en regenkleding mee te nemen. Kleed je zo dat er geen Reuzenberenklauw met je blote huid in contact kan komen. Sap van Reuzenberenklauw op de huid geeft onder zonlicht pijnlijke brandwonden zoals blaren.

Maximaal aantal deelnemers: 9

Meer informatie over het Poelbroekpark en het werk van de vrijwilligers vind je op de webpagina van de natuurwerkgroep http://wijkraad-meerwijk.nl/natuurwerkgroep-van-het-poelbroekpark/.