5de Week van de invasieve exoten
Vrijdag 19 tot en met zondag 28 juni 2020

Het is het enige boek ter wereld dat zo’n breed scala van impacts behandelt. Met speciale aandacht voor Nederland

Boek Biological Globalisation - Bio-invasions and their impacts on nature, the economy and public health - Week van de Invasieve ExotenNiet alleen mensen, maar ook andere dieren, planten en micro-organismen verspreiden zich in steeds groter tempo over de wereld. Het veranderend klimaat en het toenemend (handels-)verkeer zijn hiervoor verantwoordelijk. Deze Biologische globalisering heeft enerzijds gunstige gevolgen voor de mensheid. De huidige wereldbevolking van 6,5 miljard kan alleen overleven dankzij de hogere opbrengsten en grotere variatie in voedsel door invoer van gewassen van elders.
Aan de andere kant zijn er ook veel negatieve gevolgen. Dit boek geeft legio voorbeelden van introducties van soorten, zowel opzettelijke als toevallige, met onverwachte gevolgen. Bio-invasies hebben in het verleden massale sterfte onder volken veroorzaakt. Ook voor de biodiversiteit vormen bio-invasies een groot gevaar.

De auteurs van Biologiscal globalisation, twee biologen en een arts-epidemioloog, willen met dit boek de aandacht vestigen op dit intrigerende verschijnsel: de oorzaken, de gevolgen en de mogelijkheden om het onder controle te krijgen. Hun blikveld ligt wereldwijd, maar met speciale aandacht voor de Nederlandse situatie. Een boek voor mensen van verschillende interesse: globalisering, biologie, natuurbehoud, geografie, gezondheid, geschiedenis of economie.

Auteurs: Wouter van der Weijden, Rob Leewis en Pieter Bol

Bestellen kan via bol.com à €12,50 excl. verzendkosten.

(Engelstalige uitgave)