Diverse Brabantse activiteiten tijdens de Week van de Invasieve Exoten

Aanstaande vrijdag is het zover, dan begint de Week van de Invasieve Exoten. Tot zondag 25 juni zijn er op verschillende locaties verspreid over Nederland zo’n  25 publieksactiviteiten rond  uitheemse planten en dieren die door menselijk toedoen hier terecht zijn gekomen. Doordat hun natuurlijke vijanden hier ontbreken, kunnen ze gaan woekeren en schade veroorzaken aan natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en andere belangen. U kunt mee op excursie bij Den Bosch, Veghel en Sint-Oedenrode.

Den Bosch

Donderdagavond 22 juni om 19.30 uur kunt met natuurgidsen van IVN-afdeling Den Bosch in het Bossche Broek mee op zoek gaan naar invasieve exoten. Voor de excursie wordt verzameld bij de ingang van het Bossche Broek, hoek Pettelaarseweg-Zuidwal. De excursie duurt tot 21.30 uur. Meer informatie.

Veghel

Natuurvereniging IVN afdeling Veghel gaat op zondagochtend 18 juni op zoek naar exoten in de Aa-broeken. Om 10.00 uur vertrekt men te voet vanaf de parkeerplaats langs Middegaal in Veghel, ter hoogte van (doodlopende) weg naar o.a. Fitland Veghel en Zalencentrum vd Burgt. De excursie is om 12.30 uur afgelopen. Meer informatie.

Sint-Oedenrode

Op zondagmiddag 18 juni nemen gidsen van IVN Sint-Oedenrode en Roois Landschap u mee op een middagwandeling in en om het dorp. Hierbij zal speciaal de nadruk liggen op de diverse exotische plantensoorten die hier ondertussen zijn ingeburgerd, zoals de Reuzenbalsemien en Japanse duizendknoop. De excursie vertrekt om 14.00 uur bij de kiosk op de markt in Sint-Oedenrode, en rond 16.00 uur is men daar weer terug. Meer informatie.

De Weekagenda met alle activiteiten is te vinden op www.weekvandeinvasieveexoten.nl en www.wvdie.nl. Aanmelding van nieuwe activiteiten is ook nog mogelijk via de site. Op de website is ook educatief materiaal te vinden, evenals links naar diverse apps en filmpjes over invasieve exoten.