5de Week van de invasieve exoten
Vrijdag 19 tot en met zondag 28 juni 2020

Aanstaande vrijdag is het zover, dan begint de Week van de Invasieve Exoten. Tot zondag 25 juni zijn er op verschillende locaties verspreid over Nederland zo’n  25 publieksactiviteiten rond  uitheemse planten en dieren die door menselijk toedoen hier terecht zijn gekomen. Doordat hun natuurlijke vijanden hier ontbreken, kunnen ze gaan woekeren en schade veroorzaken aan natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en andere belangen. In Natuurdiorama Holterberg kun je middels een quiz op zoek naar de exoten.

In het natuurmuseum Natuurdiorama Holterberg zijn tal van exoten. Daar ga je aan de hand van een quiz naar op zoek en voor de winnaar is er een prijs. Entree museum: volwassenen € 5,75, kinderen € 3,75. Het is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur, op zondag van 11.00 – 17.00 uur. Meer informatie.

De Weekagenda met alle activiteiten is te vinden op www.weekvandeinvasieveexoten.nl en www.wvdie.nl. Aanmelding van nieuwe activiteiten is ook nog mogelijk via de site. Op de website is ook educatief materiaal te vinden, evenals links naar diverse apps en filmpjes over invasieve exoten.