Reuzenbalsemien trekken bij Biddinghuizen tijdens de Week van de Invasieve Exoten

Aanstaande vrijdag is het zover, dan begint de Week van de Invasieve Exoten. Tot zondag 25 juni zijn er op verschillende locaties verspreid over Nederland zo’n  25 publieksactiviteiten rond  uitheemse planten en dieren die door menselijk toedoen hier terecht zijn gekomen. Doordat hun natuurlijke vijanden hier ontbreken, kunnen ze gaan woekeren en schade veroorzaken aan natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en andere belangen. In Biddinghuizen kunt u Landschapsbeheer Flevoland meehelpen met het verwijderen van de Reuzenbalsemien.

In Biddinghuizen wordt sinds twee jaar de Reuzenbalsemien bestreden in het dorpsbos, omdat deze exoot de inheemse planten (en bijbehorende dieren) wegdrukt. Het uittrekken van de plant, die ook wel bekend staat als Springbalsemien, is gemakkelijk. Maar door de wijde verspreiding in het bos is het een uitdaging om alle Reuzenbalsemienen te verwijderen. Vanuit Landschapsbeheer Flevoland is er een groep actief die op donderdag 22 juni hier de Reuzenbalsemien gaat bestrijden. Helpt u mee? Verzamelen bij de Scharrelberg aan de Sportlaan te Biddinghuizen om 13.00 uur. Het is desgewenst ook mogelijk om mee te rijden vanaf het kantoor van Landschapsbeheer in Lelystad. Informatie en aanmelden bij Lodewijk van Kemenade, 0320-294936 en kemenade@landschapsbeheer.net.

De Weekagenda met alle activiteiten is te vinden op www.weekvandeinvasieveexoten.nl en www.wvdie.nl. Aanmelding van nieuwe activiteiten is ook nog mogelijk via de site. Op de website is ook educatief materiaal te vinden, evenals links naar diverse apps en filmpjes over invasieve exoten.