Rondleiding en informatiekraam in stad Groningen tijdens de Week van de Invasieve Exoten

Aanstaande vrijdag is het zover, dan begint de Week van de Invasieve Exoten. Tot zondag 25 juni zijn er op verschillende locaties verspreid over Nederland zo’n  25 publieksactiviteiten rond  uitheemse planten en dieren die door menselijk toedoen hier terecht zijn gekomen. Doordat hun natuurlijke vijanden hier ontbreken, kunnen ze gaan woekeren en schade veroorzaken aan natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en andere belangen. In de stad Groningen kunt u een speciale rondleiding krijgen in het natuurmuseum van Klaas Nanninga en een informatiekraam bezoeken op een festival.

Van vrijdag 16 tot en met zaterdag 24 juni geeft Klaas Nanninga tijdens rondleidingen in zijn natuurmuseum extra aandacht aan de invasieve exoten. Museumbezoek is mogelijk op verzoek, de hele dag, ook ’s avonds (tel. 050- 5770903, mail info@klaasnanninga.nl). ‘s Zondags gesloten. Entree: Volwassen € 3,00, Kind tot 12 j. € 2,00. Museumbezoek is altijd inclusief een rondleiding van 1 tot 1,5 uur. Deze kost € 12,50, voor de groep, ongeacht het aantal. Een groep van 2, 3 of 10 betaalt dus de entree per persoon en eenmalig de kosten voor de rondleiding. Het museum is gevestigd aan de Korreweg 70  in Groningen. Meer informatie.

Op zondag 18 juni staat Michiel Coesèl ofwel de Ecohovenier op het festival De 10 mooiste Bijbelverhalen van Groningen (http://www.de10mooistebijbelverhalenvangroningen.nl/). Hij bemant een kraam met informatie over invasieve exoten en natuurbehoud. Het festival is op het Noorderplantsoen, rond de muziekkoepel, en is van 13.30 – 18.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie.

De Weekagenda met alle activiteiten is te vinden op www.weekvandeinvasieveexoten.nl en www.wvdie.nl. Aanmelding van nieuwe activiteiten is ook nog mogelijk via de site. Op de website is ook educatief materiaal te vinden, evenals links naar diverse apps en filmpjes over invasieve exoten.