9de Week van de invasieve exoten
Vrijdag 21 tot en met zondag 30 juni 2024

Plantenexcursie rond de Wilmersberg, met extra aandacht voor de invasieve exotenp zoek naar Invasieve Exoten

Datum: Woensdag 22 juni 2022
Tijd: van ca. 19:30 tot ca. 21:30 uur
Locatie: We starten om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van landgoedhotel de Wilmersberg (Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte)

Organisatie: IVN Oldenzaal-Losser e.o.

Afstand: ca. 1,5 km.

In het kader van de week van de invasieve soorten organiseert IVN Oldenzaal – Losser e.o. een veldexcursie rond de Wilmersberg. Er wordt dan aandacht besteed aan de daar groeiende planten en bomen en de invasieve exoten in het bijzonder.

Welke soorten planten en bomen groeien er rond landgoedhotel de Wilmersberg? Hoe komen ze aan hun naam en wat kun je er mee? En waarom worden de daar groeiende Reuzenberenklauw, Reuzenbalsemien en Japanse duizendknoop een invasieve exoot genoemd? Wat zijn de gevolgen van deze exoten voor onze inheemse natuur?
Op deze vragen krijgt u antwoord en uitleg door IVN natuurgidsen tijdens deze avondexcursie. De excursie valt in de week van de invasieve exoten, een week waarin landelijk aandacht wordt gevraagd voor de problematiek rond dit fenomeen.

Kosten en aanmelden: De kosten bedragen €3,00 per persoon. Voor IVN-leden is de deelname gratis. In verband met een maximum van 15 deelnemers is deelname is alleen mogelijk na aanmelding via: IVN Oldenzaal Losser e.o. website