9de Week van de invasieve exoten
Vrijdag 21 tot en met zondag 30 juni 2024

Japanse Duizendknoop verwijderen uit het Vondelpark

Datum: Donderdag 24 juni 2021
Tijdstip: 10.00 – ± 12.00 uur
Maximaal aantal personen: 8
Locatie: Verzamelen bij de stadsdeelwerf Vondelpark (Vondelpark 6-C 1071 AA Amsterdam). Deze bevindt zich IN het Vondelpark naast parkingang Kattenlaan

Sinds vorig jaar is een groepje betrokken GroeneBuurten-vrijwilligers op eigen initiatief gestart met het verwijderen van Japanse Duizendknoop in het Vondelpark. Eerst op de afgesloten Schapenweide waar de ooievaars broeden. Want als er niet meteen wordt ingegrepen dan verdringt deze ongewenste ‘exoot’ de inheemse beplanting. De plant is een echte woekeraar met hele sterke wortels.
Ondertussen verwijderen Eugene, Olga en Sandra (en soms sluiten anderen zich aan) ook op andere locaties in het park het duizendknoop. Een secure klus want als je een klein stukje wortel achterlaat dan groeit het gewoon weer door.
Helaas groeit de Japanse Duizendknoop nu zo hard dat eenmalig extra hulp gewenst is. Daarom is een werkochtend ingepland waar nieuwe vrijwilligers welkom zijn om te helpen zodat de vaste groep hierna de nieuwe scheuten weer makkelijk zelf kan bijhouden /verwijderen.

Meer informatie en aanmelden (uiterlijk 22 juni) via Simone Sikking: simone@groenebuurten.nl