9de Week van de invasieve exoten
Vrijdag 21 tot en met zondag 30 juni 2024

Exotisch watertheater in het visreservaat van Leiden

Datum: Zaterdag 24 juni 2023
Tijdstip: 21.30 – 22.30 uur - Aaf zal regelmatig een paar minuten onder water verdwijnen om op verzoek het een en ander te vangen.
Locatie: Binnenvestgracht ter hoogte van het Lakenplein
Kosten: Toegang is gratis, wees op tijd voor een goede plek op hoorafstand.
Aanmelden via: link

Maximaal aantal personen: 80
Organisatie
: Onderwater in Leiden

Leiden heeft een eigen Adviseur Stadsgrachten: Aaf Verkade. Ze komt van alles tegen tijdens haar werk in de Leidse stadswateren en de laatste jaren vooral: exoten!

Vanuit het water vertelt Aaf Verkade van Onderwater in Leiden vol animo over haar ervaringen als dolfijnenonderzoeker, die ze nu toepast op wilde en gedomesticeerde vissen en over ander onverwacht en wonderbaarlijk aquatisch leven in de binnenstad.

Tijdens deze performance in de Binnenvestgracht, t.h.v.h. Lakenplein, vertelt onze ‘stadssnorkelaar’ enthousiast over de soortenrijkdom.

Op de bodem speurt ze livenaar een nest zwartbekgrondels, vangt ze twee soorten Amerikaanse rivierkreeften en misschien komt er ook nog wel een schildpad voorbij (als niet zwemmend, dan toch zeker in de verhalen!).

Ook al krijgen ook onder water de exoten steeds meer de overhand, Aaf legt uit hoe ze de opruk wil stagneren aan de hand van voorbeelden die ter plekke zichtbaar zijn.

Meer informatie: link